كاخ عالي قاپو اصفهان


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : شنبه 19 فروردين 1396
بازدید : 35
نویسنده : rahnama-safar

كاخ عالي‌قاپو به تركي به معني «درگاه بلند» ساختماني است 6 طبقه است كه هر طبقه تزيينات مخصوص دارد. كه نمونه منحصر به فردي از معماري كاخهاي عهد صفوي است، به طوركلي بناي عالي قاپو به عنوان يك بناي تشريفاتي خوش ساخت و زيبا دستاورد ديگري از هنر معماري دوران صفويه است كه در اوايل قرن يازدهم هجري ( بين سالهاي ۹۷۱ تا ۹۷۷ خورشيدي ) پس از انتقال پايتخت از قزوين به اصفهان به فرمان شاه‏ عباس اول در اصفهان ساخته شد و شاه صفوي سفرا و شخصيت هاي عالي‏قدر را در عالي قاپو به حضور مي‏پذيرفته است.
كاخ عالي‌قاپو روبروي مسجد شيخ لطف‌الله و در ضلع غربي ميدان نقش جهان واقع شده‌است كه از شهرت جهاني برخوردار است. ارتفاع آن ۴۸ متر است و ۶ طبقه دارد كه با راه‌پله‌هاي مارپيچ مي‌توان به آنها رسيد. بناي عالي قاپو بلندترين عمارت چند طبقه تا چند دهه اخير در شهر اصفهان بوده است. كاخ عالي قاپو بدليل اضافات و الحاقات معماري در هر سو نمايي متفاوت دارد به طوري كه بنا از ميدان نقش جهان ۲ طبقه از پشت ساختمان ۵ طبقه، از طرفين بنا ۳ طبقه و با احتساب طبقه همكف بعنوان اولين طبقه، در كل ۶ طبقه مي باشد.
دو راه پله مارپيچ در دو گوشه طبقه اول راههاي ارتباطي را تشكيل مي‏دهند. بالاي طبقه اول چهار طبقه هست كه هر دو طبقه علاوه بر اتاقهايي كه دارند داراي تالار بزرگ هستند. نخستين تالار به وسيله دري بزرگ به ايوان بخش جلويي عمارت باز مي‏شود. بر در ديوار اين تالار نقوشي زيبا و رنگارنگ وجود دارد كه اغلب از آثار رضا عباسي است. دليل اينكه عالي قاپو در زمره آثار باشكوه و بسيار نفيس عصر صفوي قرار گيرد، مينياتورهايي هست كه كار هنرمند معروف عصر صفوي رضا عباسي است، نقاش معروف عهد شاه عباس، نقاشي هاي گل و بوته، شاخ و برگ، اشكال وحوش و طيور و گچبري هاي زيباي آن به شكل انواع جام و صراحي در تاق ها و ديوارها تعبيه شده است وشاه صفوي و مهمانان او، از تالار همين عمارت مناظر بازي چوگان، چراغاني، آتش بازي ها و نمايش هاي ميداني را تماشا مي كردند.
عمارت عالي قاپو در طبقه ششم تالاري بزرگ دارد كه تالار آن «اتاق موسيقي» يا «اتاق صوت» نيز ناميده مي‌شود.كه تماما گچ كاري است.  اين تالار بر اساس شناخت فيزيكي صوت و انعكاس آن به نحوي ساخته شده كه مثل يك استوديوي مجهز به ضبط صدا طنين‏هاي اضافي صدا را از بين مي ‏برده است و اصوات را به صورتي صاف به تمام قسمتهاي تالار مي‏رسانده است. ديوارهاي اتاقهاي اطراف نيز با نقاشيهاي زيبا تزيين شده‏ اند. در اتاق موسيقي يا اتاق صوت ، گچبري هايي به شكل انواع جام و صراحي در ديوار تعبيه شده كه ساختن و پرداختن اين اشكال به غير از نمايش زيبايي، خلاقيت و ابتكار هنرمندان گچكار، براي اين بوده كه انعكاسات حاصل از نغمه هاي نوازندگان و اساتيد موسيقي، به وسيله اين اشكال گرفته شده و صداها طبيعي و بدون انعكاس به گوش برسند.
با آنكه بعد از دوره صفويه به تزيينات بناها خسارات جبران ناپذيري وارد شده ولي هنوز شاهكارهايي از گچبري ها و نقاشي هاي عهد صفويه را در بر دارد و بازديد كنندگان را به تحسين وا مي دارد.

منبع: سايت راهنماسفر




:: موضوعات مرتبط: راهنمای گردشگری ایران , ,
:: برچسب‌ها: كاخ عالي قاپو اصفهان , گردشگري در اصفهان ,
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








راهنمای سفر و گردشگری - طبیعت گردی در ایران - جاذبه های گردشگری و توریستی

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

RSS

Powered By
loxblog.Com